Bijbellezen- Een vast fundament

We waren op zoek naar een mooi Bijbels dagboek of iets dergelijks voor bij het avondeten. We hadden een paar keer een dagboekje gelezen wat aansloot bij Leah d’r leeftijd zoals: ‘Lees je Bijbel‘ of ‘Luister‘ (waar ik zelf nog aan mee heb geschreven;-)) en dergelijke. Maar toch werd dat echt te ‘kinderachtig’. Ze begreep al meer en leerde er niet meer van.

Toen we op zoek waren naar iets nieuws kwamen we de lessen van ‘een vast fundament‘ tegen. Dat was precies wat we zochten! Een duidelijk fundament, een lijn door de Bijbel die begint bij Genesis. Alle onderwerpen worden uitgelegd op een begrijpelijke manier. Vragen als: ‘Wat is de Bijbel, hoe is de Bijbel ontstaan, wie is God, over geesten, engelen, de duivel, drie-eenheid, etc.

Ik heb voor Leah de tekst uitgeprint op a5 en er een mapje van gemaakt. Zelf heb ik wat plaatjes toegevoegd en ook wat woorden weggelaten, zodat het wat interactief word. Ze mag dan zelf het woord opschrijven waarvan ze zelf denkt wat er op het lijntje hoort, waardoor ze echt bewust bij de inhoud nadenkt.

Tot voor kort waren de lessen te bekijken op youtube.nl maar helaas staan ze daar niet meer op, in verband met afbeeldingen die waren gebruikt en waarvoor auteursrechten golden. Ontzettend jammer.

Maar we gaan gewoon verder. We printen nog steeds de lessen uit, en ook laat ik nog steeds woorden weg. Maar nu heb ik voor onszelf een antwoordblad gemaakt, zodat we nog wel weten wat voor woorden er op de lege lijntjes moeten ;-).

Wat ons aanspreekt in deze lessen is dat het erg Bijbel getrouw is. Tussendoor staan er steeds Bijbelteksten die we samen opzoeken. Daarnaast worden onderwerpen niet geschuwd. Over het huwelijk, trouw blijven, verleidingen, de duivel etc. Soms zijn dit pittige onderwerpen voor een 7 jarig meisje. Maar we hebben het er met haar over op haar niveau, en mocht ze echt nog niet aan dingen toen zijn, dan laten we het rusten. We merken dat het belangrijk is om het over bepaalde onderwerpen te hebben als: waarom doen we dingen, waarom geloven we bepaalde dingen, waarom denken christenen onderling verschillend, etc. Ontzettend waardevol!

Na elke les staan er vragen om de les nogmaals door te nemen, en te kijken hoeveel ze er van begrepen/onthouden heeft!
Het is een vast fundament qua kennis van de Bijbel, maar zeker ook over het gehoorzamen aan de Bijbel en het evangelie van Jezus Christus!

Aanbevolen artikelen