Bijbels opvoeden -4- ‘voortdurend proces’


(Vervolg van de serie ‘Bijbels opvoeden’ van Chip Ingram, die ik via Family7 heb gekeken)

Principe 4: Positieve opvoeding vraagt om voorgaande reparatie en voortdurend onderhoud.

Hoe graag we het ook zouden willen; bij opvoeden krijg je het nooit perfect. Je kan nooit zeggen: ‘Nu heb ik het goed voor elkaar’. Opvoeden vraagt voortdurende verandering, voortdurende aanpassingen. Aan omstandigheden, leeftijden etc.

“Als we onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig om onze zonden te vergeven en ons te reinigen van al onze ongerechtigheid”.

1 Johannes 1:9

Hou dus vol! Raak niet ontmoedigd als het even tegenzit. Het is een voortdurend proces. Als we ervaren dat we tekort schieten, falen of wat dan ook, we mogen aan God alles belijden. Hij wil vergeven en ons reinigen!

5 krachtige woorden die je met regelmaat moet gebruiken in de opvoeding: ‘Het spijt me, vergeef me’. Laat zien aan je kind dat het niet goed was als je in boosheid uitviel of als je niet deed wat je beloofde.

Opvoeden is een proces van vergeving. Vergeving voor onze fouten in de opvoeding die we van God mogen ontvangen, maar ook dat we steeds weer onze kinderen mogen vergeven. Als wij, met al onze zonden vergeven worden door God, steeds weer opnieuw. Wie zijn wij dan om onze kinderen niet te vergeven als ze (weer) ongehoorzaam zijn of niet luisteren?!

Aanbevolen artikelen